Ida. Det är jag det!

Min farfar var fotograf och den första kontakten med hans yrke var när han riggade upp projektorduk, blixtar och kamera för att ta passfoton hemma i vårt vardagsrum. Med det i bagaget har kameran alltid varit en naturlig del av mig. Den låter mig ta ett steg tillbaka och ger mig tillåtelse att betrakta omgivningen, fånga ögonblick och dokumentera utan överflödiga ord. Ord är annars något jag älskar att leka med, både att upptäcka nya och bevara gamla. Och så var det det där med grafisk form. Kärleken till linjerna, renheten, ibland balanserat med en mjukare form. Att få se trycksaker, tidningar, print, webbplatser och koncept växa fram.

Min grund och styrka ligger just i den grafiska formen, att sätta samman löst hängande delar och förena dem i en tilltalande helhet. Till det lägger jag erfarenheter av foto, skrivande, webbarbete, animationer, enklare filmer och mycket mer. Kort sagt är jag något av en generalist som gärna fyller mina kunders behov utifrån den relation vi skapar.  

Ida lutandes mot bokhylla

Kunder i urval

Eksjöbostäder logo
Limus ultra logo
Boho hair logo
Höglandskyrkan logo
Arise church logo
Aleholm logo
Sävsjö digital logo
Sävsjö klätterklubb
Svenska kyrkan logo
Eksjö kommun logo
Sävsjö FF
Nikolaussons plåtslageri logo

Formidabel vaddå? Namnet är i grunden en lek med ord där mycket av mig får plats i ett och samma uttryck. Form och design finns där, liksom mitt eget namn. Klamrarna är en flirt med fonetiken och avståndet mellan dem skapar proportionerna av ett perfekt A-format. 

Att ordet formidabel i sig kan ha flera olika betydelser, beroende på hur långt bak i tiden man går, tycker jag är lite roligt. Betydelsen har skiftat från latinets fruktansvärd och förskräcklig till nutida utomordentlig och fantastisk. Lite som en grafikers resa kanske.

På vilket sätt min design sen är formidabel, det låter jag ligga i betraktarens öga.